Panduan Bertulis Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41

Panduan Bertulis Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41

- in KERJAYA, PEPERIKSAAN
436
3

8 Febuari 2014 ini merupakan tarikh menentukan hala tuju hidup anda sebagai Pegawai Belia dan Sukan gred S41 (Semak di sini). Itupun kalau rezeki terpilih. Sudahkah anda bersedia menghadapi  Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41 ini? tu lah masalahnya, tak tahu apa nak prepare untuk  Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41 ini, kalau tak prepare memang susah nak nak lulus exam ni.

Tapi kini usah risau lagi…

Tim Infokerjaya telah membantu lebih 60,000 orang graduan sejak tahun 2009 dengan maklumat yang diperlukan bagi memasuki KERJAYA KERAJAAN. Untuk sesi 8 Januari ini, kami mahu bantu lebih ramai graduan hadir dengan SENYUMAN ke sesi peperiksaan nanti!

Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan

Jualan akan DIBUKA pada 30 Januari ini dan akan DITUTUP dalam TEMPOH 5 HARI sahaja lagi. Hanya untuk mereka yang serius mahu menjawat jawatan Pegawai Belia dan Sukan sahaja. Siapa cepat dia dapat! Berminat sila klik link di bawah;

Panduan Bertulis Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41

Daya pemikiran serta kebolehan calon mengaplikasikan maklumat yang diperoleh melalui latihan akademik, bacaan dan pengalaman yang diukur dalam peperiksaan ini. Berdasarkan latar belakang calon-calon dari pelbagai jurusan pasti soalan-soalan yang dikemukakan meliputi pelbagai bidang dan mempunyai skop yang luas. Semuanya bertujuan untuk mengukur kematangan pemikiran calon agar sesuai dengan kualiti serta potensi seorang Pegawai Belia dan Sukan Gred S41.

Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41

Peperiksaan ini melibatkan empat kertas berasingan. Calon-calon perlu menunjukkan prestasi yang baik bagi ke semua kertas. Jika prestasi yang baik dipamerkan pada satu kertas sahaja, maka prestasi keseluruhan calon kurang memuaskan. Namun, jika calon mendapat markah yang baik bagi setiap kertas, maka prestasi keseluruhan dianggap baik. Oleh itu, calon-calon dinasihatkan supaya tidak memfokuskan kepada kertas tertentu sahaja.

Peperiksaan bertulis ini mempunyai 4 bahagian iaitu:

i) Seksyen A (Pengetahuan Am)

Masa: 40 Minit
Bilangan Soalan: 50

ii) Seksyen B (Daya Menyelesaikan Masalah)

Masa : 45 Minit
Bilangan Soalan : 40

iii) Seksyen C (Esei Bahasa Melayu)

Masa : 1 jam
Bilangan Soalan : 3 jawab 1
Panjang Esei : Bilangan perkataan adalah tidak dihadkan.

iv) Seksyen D (Esei Bahasa Inggeris)

Masa : 1 jam
Bilangan Soalan : 3 jawab 1
Panjang Esei : Bilangan perkataan adalah tidak dihadkan.

Untuk maklumat penuh mengenai Panduan Bertulis Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41 pada link di bawah. Pakej rujukan ini akan dikeluarkan bermula pada 30 Januari bermula 10 pagi sehingga 5 Febuari 2014 sahaja. Panduan ini juga merupakan rujukan peperiksaan yang lengkap mengandungi contoh soalan dan juga jawapan. Terdapat juga soalan-soalan matematik dan esei- esei Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

Panduan Bertulis Peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41

Calon sekali lagi dinasihatkan supaya cuba mendapatkan markah yang terbaik. Jika lulus, calon mungkin berpeluang untuk dipanggil temuduga. Hal ini bermakna peluang untuk dipertimbangkan ke jawatan Pegawai Belia dan Sukan Gred S41 adalah lebih baik.

Contoh soalan Exam Pegawai Belia Dan Sukan S41

Selamat maju jaya buat anda.

Facebook Comments

3 Comments

  1. Good Luck saya ucapkan kepada calon-calon yang bakal menduduki peperiksaan bertulis Pegawai Belia dan Sukan Gred S41…
    Anuar recently posted…Minggu terakhir pendaftaran Malaysia Social Media Week (MSMW) 2014My Profile

  2. selamat berjaya kepada para para calon yang bakal menduduki peperiksaan nanti
    Juan recently posted…Juara MasterChef Malaysia All StarsMy Profile

  3. Calon-calon perlu mendapatkan panduan ini supaya dapat lulus dengan cemerlang nanti.
    hatiputera recently posted…Panduan Kerjaya Dari Rumah Untuk WanitaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge